ایزو 14001:2015


 
یکی از محبوبترین استانداردهای جهان در زمینه مدیریت محیط زیست به تازگی مورد بازنگری قرار گرفت و طی این بازنگری نکات کلیدی متناسب با استفاده های آتی از این استاندارد ارتقا یافتند.
استاندارد ISO 14001:2015 که شامل مجموعه الزامات برای استاندارد مدیریت محیط زیست می باشد، یکی از استانداردهایی است که در جهان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و یک ابزار کسب و کار کلیدی برای سازمان هاست. در حال حاضر بیش از 300 هزار گواهی در سراسر دنیا و مطابق با این استاندارد صادر شده که نشانگر اهمیت تاثیر سازمان ها بر محیط زیست است.
نسخه بازنگری شده جدید که به تازگی منتشر شده همچنان مرتبط با و پاسخگوی آخرین گرایشات بازار می باشد.
برخی از مهمترین ارتقاهای صورت گرفته در این نسخه عبارتند از:
•           تعهد بیشتر از سوی راهبر
•           همترازی بیشتر با محیط زیست، با تمرکز بر نوآوری های فعالانه
•           ارتباطات موثرتر، ناشی از راهبرد ارتباطات
•           تفکر چرخه زندگی، در نظر گرفتن هر مرحله از یک محصول یا خدمت، از توسعه تا پایان زندگی
اکنون، با در دست داشتن رویکرد بیست ساله ایزو 14001، Anne-Marie Warris، رئیس ISO/TC 207/SC 1، مطمئن است که این نسخه جدید برای بیش از بیست سال دیگر نیز قابل استفاده خواهد بود.
این نسخه بازنگری شده، محصول همکاری 121 کارشناس عضو کمیته فنی ISO/TC 207/SC 1 در زمینه ارتقا محیط زیست از 88 کشور است که مسئولیت دبیرخانه آن بر عهده انگلستان (BSI) می باشد.
برخی از مقالات

مدل تعالی سازمانیEFQM

تعالي سازماني، از جمله مفاهيمي بوده است كه همواره سيستم‌هاي كاري و سازماني به دنبال آن بوده و در هر مرحله از تاريخ به گونه‌اي آن را بيان نموده‌اند. تعالي سازماني را مي‌توان رشد و ارتقاي سطح يك سازمان در تمامي ابعاد مختلف آن دانست.
مدل تعالی سازمانیEFQM

گواهینامه ایزو 50001

ایزو 50001 شامل تمام اقداماتی است که دربرگیرنده طرح ریزی،برنامه ریزی،اجرا و کنترل مؤثر با اطمینان از حداقل مصرف انرژی برای انجام فعالیت های سازمان است.همچنین سیستم مدیریت انرژی به سازمانها کمک می کند تا به صورت مستمر و منظم نسبت به بهبود عملکرد انرژی در قبال الزامات قانونی و سایر قوانین اقدام نمایند. سیستم مدیریت انرژی ایزو 50001 ، بر مبنای مدل بهبود مستمر
گواهینامه ایزو 50001

مراحل اخذ ایزو

اخذ ایزو برای هر سازمانی دارای مراحلی است که هم از سوی شرکت مشاور ایزو و هم سازمان متقاضی اخذ گواهینامه ایزو می بایست انجام پذیرد تا نهایتا گواهینامه مورد نظر صادر گردد.این مراحل را به صورت زیر می توان خلاصه نمود.
مراحل اخذ ایزو

اخذ گواهینامه HSE

HSE مخفف عبارت Health Safety Environment می باشد که به فارسی به معنای بهداشت ، ایمنی و محیط زیست است. گواهینامه ایزو HSE اصولی را تعریف می کند که با انجام و اجرای آن ها، فعالیت سازمان ها در سراسر جهان با توجه به رعایت دستورالعمل های بهداشت و ایمنی و زیست محیط انجام می پذیرد. اخذ گواهینامه ایزو HSE ، نظامی برای مدیریت ساختار سازمانی، سیاست، قوانین و مقررات و نهایتا رویه هایی برای تغییر عملکرد سلامت، ایمنی و کاهش یا رفع خطرات برای دستیابی به سیاست های هدف سازمان است.
اخذ گواهینامه HSE

وظايف و تعهدات مشاور ایزو

یک شرکت مشاور ایزو که قرار است برای سازمان ها گواهینامه ایزو صادر کرده و عملکرد آنها را بهبود بخشد دارای وظایف مشخصی است.انجام صحیح این وظایف نیاز به همکاری متقابل از طرف سازمان متقاضی گواهینامه ایزو دارد.
وظايف و تعهدات مشاور ایزو

جلسه بازنگری مدیریت چیست ؟

جلسات بازنگری مدیریت هر یکسال یکبار برگزار میشود و در آن سیستم مدیریت کیفیت و اثربخشی فرآیند صدور گواهینامه ایزو بررسی میشود و نتایج حاصل از این بازنگری باید به جلسه بعدی کمیته ارائه شود. نماینده مدیریت سازمان مسئول برگزاری جلسات و همچنین رئیس جلسات بازنگری مدیریت می باشد.شرکت کنندگان باید شامل مدیرعامل، نماینده مدیریت و در صورت نیاز مدیران واحدها باشد.
جلسه بازنگری مدیریت چیست ؟