گواهینامه حلال

حلال واژه ای عربی است که به معنای مجاز و قانونی می باشد که برای جامعه مفید است . هنگامی که واژه حلال در ارتباط با غذا و آشامیدنی ها مورد استفاده قرار می گیرد به معنای مجاز برای مصرف و استفاده مسلمانان می باشد.اخذ گواهینامه ایزو حلال یا HALAL توسط شرکت های تولید کننده مواد غذایی گواه بر این است که مسلمانان می توانند از این مواد غذایی استفاده نمایند.


غذای حلال یکی از اصلی ترین نیازها برای هر مسلمان است. اخذ گواهینامه ایزو در ارتباط با حلال بودن مواد غذایی ، تائید می کند که ترکیبات بکار برده شده در محصول حلال از نظر اسلامی مجاز هستند و محصول عاری از هر گونه فرآورده های حرام می باشد . این گواهی از فریب مصرف کننده در مراحل تدارک ، توزیع و فروش محصولات حلال ممانعت می کند .پس مصرف کننده چنین مواد غذایی می توانند با خیال راحت اقدام به خرید این محصولات نمایند.


محصولات و خدمات حلال ، جهانی بوده و هم برای مسلمانان و هم غیر مسلمانان مناسب می باشد.حلال یک طرح کاری است که به عنوان یک قدرت در بازار جهانی آینده تلقی می شود.بنابراین اخذ ایزو حلال یکی از نکات بارز در رشد کیفی و اقتصادی برند یا شرکت مذکور تلقی می شود.


گواهینامه حلال چیست؟

یکی از انواع گواهینامه های ایزو پر کاربرد گواهینامه حلال می باشد.استاندارد هایی که برای برخی صنایع از جمله صنایع مواد غذایی ، آرایشی بهداشتی ، دارویی و... که می بایست توسط احکام اسلامی کشورها رعایت گردد ، توسط این گواهینامه انجام خواهد شد.بنابراین اخذ گواهینامه ایزو حلال این امکان را برای چنین صنایعی فراهم می نماید که بتوانند محصولات خود را به کشورهای اسلامی صادر و یا کشور های اسلامی بتوانند محصولات مورد نظر مطابق با قوانین اسلامی خود را وارد کشور نمایند..این استاندارد برای اولین با در سال 1997 در کشور مالزی مطرح گردید و پس از بررسی های لازم به تدریج در سایر کشور های اسلامی گسترش یافت. از سال 2004 بسیاری از کشور ها از جمله ایران و ترکیه مطابق به این استاندارد اقدام به واردات و صادرات محصولات خود نمودند.


صنایع حلال به دو دسته تقسیم می شود :

1- محصولات : غذا ( ترکیبات ، گروه ها )- مواد آرایشی و بهداشتی

2- خدمات : کیترینگ و هتلداری و فعالیت های مرتبط


غذای حلال نه تنها گوشت و ماکیان را شامل می شود بلکه دیگر اقلام غذایی که در زیل به آن ها اشاره شده است را دربر می گیرد:

شیرینی جات ، کنسرو غذای منجمدشده ، محصولات لبنی ، فرآورده های نانی ، فرآورده های ارگانیک ، محصولات گیاهی ، نوشیدنی ها و بسیاری دیگر از موارد

اخذ گواهینامه ایزو


فرآیند اخذ گواهینامه ایزو حلال :

1- تقاضا و هزینه : تکمیل فرم پرسشنامه و پرداخت هزینه

2- بازرسی و گزارش : بازرسی از محل و نمونه برداری و تجزیه و تحلیل

3- تائید واجد شرایط بودن و صدور گواهینامه حلال: اظهار نظر و تائید و صدور گواهینامه


مزایای لوگوی حلال :

1- اطمینان : اخذ نشان حلال به مصرف کنندگان مسلمان اعتماد می دهد تا با خیال آسوده از آن مواد غذایی که اقدام به اخذ ایزو نموده اند استفاده نمایند.

2- صلاحیت : تائید می کند که محصولات حلال هستند و سیستمی جهت نظارت غذای حلال وجود دارد .

3- برچسب زدن : گزینه ای را به اطلاع کلیه مصرف کنندگان در مورد خرید غذا می رساند.

4- گسترش محصول ، جایگاه ویژه بازار : مزیت رقابتی بر روی دیگر شرکت ها ایجاد می نماید.

5- کیفیت : خاطر نشان می کند که محصول نه تنها مقررات حلال بلکه شیوه های اکیدا بهداشتی را رعایت می کند . (یکی از مهم ترین ویزگی های اخذ گواهینامه ایزو حلال می باشد)

6- پذیرش بین المللی : گواهینامه حلال به نوعی نماد اطمینان یا هویت محصول در سطح بین المللی محسوب می شود . بنابراین این موضوع نه تنها در کشورهای مسلمان بلکه در تمامی کشور های جهان امر مهم القی می گردد.


شرایط اخذ گواهینامه حلال

پیش از هرچیز هدف از اخذ گواهینامه ایزو حلال توسط شرکت مربوطه می بایست مشخص گردد.این که در چه کشورهایی قصد فروش محصولات خود را دارد مورد مهم دیگری است که می بایست مشخص گردد.پس از اعلام این موارد می بایست موازینی که بر اصول اخذ ایزو حلال است یعنی موارد شرعی در تولید و بسته بندی اعلام و بررسی شودالبته موارد ذکر شده در کشور ایران ممکن است مسیر متفاوتی را طی نماید و نیاز به ممیزی های خاصی باشد که توسط نهاد های ذیربط اعلام می گردد.در ایران سازمان غذا و دارو اصلی ترین نهد در صدور گواهینامه ایزو حلال می باشد.همچنین مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران اقدام به صدور آرم حلال برای تولید کنندگان می نماید.


در این راستا شرکت کیفیت ارزیاب لیا نماینده اصلی شرکت HALAL Gulf امارات آمادگی خود را جهت اعطای گواهینامه حلال با شرایط فوق اعلام می دارد . لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و یا اخذ گواهینامه ایزو با واحد مارکتینگ شرکت QAL تماس حاصل نمائید .


برخی از مقالات

اخذ گواهینامه HSE

HSE مخفف عبارت Health Safety Environment می باشد که به فارسی به معنای بهداشت ، ایمنی و محیط زیست است. گواهینامه ایزو HSE اصولی را تعریف می کند که با انجام و اجرای آن ها، فعالیت سازمان ها در سراسر جهان با توجه به رعایت دستورالعمل های بهداشت و ایمنی و زیست محیط انجام می پذیرد. اخذ گواهینامه ایزو HSE ، نظامی برای مدیریت ساختار سازمانی، سیاست، قوانین و مقررات و نهایتا رویه هایی برای تغییر عملکرد سلامت، ایمنی و کاهش یا رفع خطرات برای دستیابی به سیاست های هدف سازمان است.
اخذ گواهینامه HSE

گواهینامه ایزو مراکز آموزشی

این استاندارد به منظور کمک به موسسه های آموزشی میباشد تا سیستم مدیریت کیفیت بر پایه استاندارد ایزو 9001 را با توجه به شرایط و ویژگی های خاص موسسات طرح ریزی و پیاده سازی نماید.
گواهینامه ایزو مراکز آموزشی

اخذ ایزو 26000

یکپارچه سازی، پیاده سازی و ارتقاء رفتار مسئولیت اجتماعی در سراسر سازمان و از طریق سیاست ها و شیوه های آن، در گستره نفوذ آن .
اخذ ایزو 26000

5s یا نظام آراستگی محیط کار

5S نام یک روش سازمانی در محل کار است که از لیستی از پنج کلمه ی ژاپنی استفاده می کند. این کلمات عبارتند از Seiri ،Seiton ،Seiso ،Seiketsu و Shitsuke که همه آن ها با حرف S شروع می شوند و به همین علت با نام 5S معرفی می شود. این نظاام آراستگی هم پا با اخذ گواهینامه ایزو برای محیط های کاری مورد نیاز می باشد.
5s یا نظام آراستگی محیط کار

گواهینامه ایزو SFBB

غذای امن تر، کسب و کار بهتر: اخذ گواهینامه ایزو Sfbb یعنی دستورالعمل های مدیریت ایمنی مواد غذایی و مقررات بهداشت مواد غذایی در شرکت های کوچک برای رسیدن به غذای سالم تر، کسب و کار بهتر.
گواهینامه ایزو  SFBB

وظايف و تعهدات مشاور ایزو

یک شرکت مشاور ایزو که قرار است برای سازمان ها گواهینامه ایزو صادر کرده و عملکرد آنها را بهبود بخشد دارای وظایف مشخصی است.انجام صحیح این وظایف نیاز به همکاری متقابل از طرف سازمان متقاضی گواهینامه ایزو دارد.
وظايف و تعهدات مشاور ایزو