اهمیت اخذ انواع ایزو

ایزو سازمان استاندارد سازی بین المللی است و شرکت ها برای اخذ ایزوهای مختلف بنا به نیاز خود و دامنه فعالیت و تولیداتشان، از طریق استانداردهای این سازمان اقدام می نمایند.

امروزه اخذ ایزو بسیار حائز اهمیت می باشد تا آنجا که شرط بسیاری از مبادلات بازرگانی در سطح بین المللی می باشد. این سازمان به ترویج بین المللی استانداردهای صنعتی و اقتصادی می پردازد تا تبادلات صنایع و حرفه های مختلف را در یک راستا هماهنگ سازد. سازمان بین المللی استاندارد سازی یک سازمان غیردولتی می باشد و به دلیل اینکه استانداردهای آن تبدیل به قانون می شود از اکثر سازمان های دولتی قدرت بیش تری دارد. ایزو مجموعه ای از توسعه دهنده استانداردهاست که کلیه فعالیت های تولیدی و خدماتی را شفاف سازی می کند به نحوی که تمامی مراحل کار برای تولید کننده و مصرف کننده مشخص باشد. ایزوها انواع مختلف دارند هرکدام از ایزوها بیانگر معنی خاصی هستند. 


اخذ ایزو 9000

خانواده ایزوهای 9000 سیستم مدیریت کیفیت را مورد بررسی قرار می دهد و اخذ ایزو 9001 بر هشت پایه اصلی نهادینه شده است.

  • رهبری
  • مشارکت کارمندان
  • مشتری مداری
  • نگرش سیستمی به مدیریت
  • نگرش فرآیندی
  • سود متقابل در ارتباط با تامین کنندگان
  • بهبود مستمر
  • تفکر واقع بینانه در اخذ تصمیم گیری ها

امروزه بسیاری از سازمان ها به اخذ گواهینامه های ایزو نیاز دارند و مهم ترین بخش از استاندارد شدن و کیفیت کالاها در سطح جهانی می باشند.


ایزو 9001

اخذ ISO 9001 ( سیستم مدیریت کیفیت )، بدین معنیست که سازمان تولید کننده آن کالا از نظام کیفی خاصی برخوردار می باشد. کلیه سازمان ها و شرکت هایی که مدیریت کیفیت را پایه اصلی شرکت خود قرار داده اند و قصد دارند فعالیت هایشان را در سطح وسیع و بین المللی نظم دهند به اخذ ایزو 9001 نیاز دارند. این گواهی نشان می دهد که سیستم مدیریت کیفی مطابق با نیاز مشتری بنا شده است.


ایزو 22000 استاندارد  ایمنی مواد غذایی

اخذ ایزو 22000 تمام خطراتی که احتمال وقوع آن ها در فرآیند صنایع غذایی آن شرکت وجود دارد را شناسایی و آنالیز می کند تا محصول مورد نظر قابل عرضه با کیفیت مناسب باشد. تمامی شرکت هایی که چه به طور مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم با مواد غذایی سر و کار دارند، به اخذ گواهینامه ایزو  22000 نیاز دارند.


OHSAS 18001 استاندارد ایمنی  و بهداشت

اخذ استاندارد 18001 جهت مدیریت ایمنی و سلامت شغلی و بهداشت حرفه ای کاربرد دارد و به مجموعه این امکان را می دهد تا خطرات احتمالی را کنترل کند و ریسک خطر را کاهش دهد. اخذ این استاندارد دربردارنده معیارهای ایمنی است که برای مدیریت ریسک و ارتقای عملکرد سیستم ایمنی شغلی به کار می رود.


HACCP تجزیه و تحلیل خطر در صنایع غذایی

اخذ استاندارد HACCP برای سازگاری سازمان تولید مواد غذایی با قوانین بین المللی استاندارد غذایی است و تمامی خطرات و نقاط بحرانی را در طول پروسه تولید، عرضه و مصرف و کلیه بیماری های ناشی از مصرف تولیدات را مورد بررسی قرار می دهد.


مزایای اخذ ایزو

اخذ استاندارد ایزو به ارتقای سیستم مدیریت شرکت ها کمک می کند و راهکارهایی را جهت بهبود سطح کیفیت ارائه می دهد. داشتن این گواهینامه ها به رفع نواقص در مجموعه کمک می کند و اعتماد و اطمینان را هم درون مجموعه و هم در قبال خریداران و مصرف کنندگان بالا می برد. اخذ ایزو همچنین از دوباره کاری ها جلوگیری می کند و هزینه ها را کاهش می دهد و توان رقابت را در سطح بازار بالا می برد.


نگه داری ایزو پس از دریافت

نگه داری سیستم ایزو سخت تر از اخذ ایزو است. پس از اخذ ایزو به منظور افزایش آگاهی می بایست جلسات آموزشی ترتیب داده شود، همچنین باید جلسات بازنگری مدیریت برگزار شود و اقدامات لازم در جهت بهبود انجام شود. تمام گواهینامه های ایزو صادر شده مدت سه سال اعتبار دارند و در طول این سه سال انجام ممیزی های مراقبتی سالانه برای تمدید این گواهینامه ها الزامی می باشد.

 مدل تعالی سازمانیEFQM

تعالي سازماني، از جمله مفاهيمي بوده است كه همواره سيستم‌هاي كاري و سازماني به دنبال آن بوده و در هر مرحله از تاريخ به گونه‌اي آن را بيان نموده‌اند. تعالي سازماني را مي‌توان رشد و ارتقاي سطح يك سازمان در تمامي ابعاد مختلف آن دانست.
ادامه مطلب

 اخذ ایزو 15189

هدف از تدوین ایزو15189، تعیین الزامات خاص برای کیفیت و احراز صلاحیت در آزمایشگاه های پزشکی می باشد.ایزو 15189 توسط آزمایشگاه های پزشکی برای ایجاد و تکوین سیستم مدیریت کیفیت و ارزیابی صلاحیت خود کاربرد دارد.
ادامه مطلب

 گواهینامه ارگانیک

کارشناسان معتقدند استفاده از محصولات ارگانيک هم در کوتاه مدت و هم در دراز مدت تأثير بسيار زيادي بر افزايش سلامت دارد. اما دقيقا منظور ما از توليد ارگانيک چيست؟ همان طور که اشاره شد غذاي ارگانيک يا طبيعي بدون دخالت آفت کش ها و کودهاي شيميايي توليد مي شود. در واقع اين روش شيوه اي از کشاورزي است که طي آن در هيچ يک از مراحل کاشت تا برداشت، جمع آوري و بسته بندي محصولات کشاورزي از کود شيميايي استفاده نمي شود.
ادامه مطلب

 گواهینامه نشان حلال

استاندارد حلال – HALAL – توسط گروهی از کارشناسان استاندارد سازی سازمان کنفرانس اسلامی (OIC) و توسط کمیته فنی استانداردها و مؤسسه مترولوژی کشورهای اسلامی (SMIIC) در مورد مسائل مربوط به مواد غذایی حلال به تصویب رسیده است.
ادامه مطلب

 گواهینامه ایمنی و بهداشتی آموزشگاههای آرایشی و آرایشگاهها

این استاندارد که مجموعه ای از الزامات و قوانین تخصصی آرایشگاههای آمریکا را در بردارد و به عنوان ابزاری کارآمد به آرایشگاهها کمک می نمایدکه خود را با الزامات بهداشتی و ایمنی روز دنیا منطبق نموده و اطمینان خاطر مشتریان خود را بیش از پیش جلب نمایند.
ادامه مطلب

 5s یا نظام آراستگی محیط کار

5S یا نظام آراستگی محیط کار ، نام یک روش سازمانی در محل کار است که از لیستی از پنج کلمه ی ژاپنی استفاده می کند : seiri، seiton، seiso، seiketsu و shitsuke.که همه انها با حرف S شروع می شوند.
ادامه مطلب