گواهینامه ایزو GMP

GMP استانداردی برای روش های تولیدی به منظور تطابق با الزمات قانونی مقررات اتحادیه اروپا 1935/2004/EG در ارتباط با مواد غذایی می باشد. GMP از گواهینامه های ایزو پرکاربرد مرتبط به سازمان غذا و دارو کشور آمریکا است که به منظور روش های تولید مناسب مورد استفاده قرار می گیرد ، برای صنایعی همچون دارو، غذا و همچنین آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. اخذ گواهینامه ایزو GMP کلیه شرکت های تولید کننده موارد ذکر شده را ملزم به رعایت استاندارد های از پیش تعیین شده برای تولید و بسته بندی محصولات و دستگاه ها می نماید.

اخذ گواهینامه ایزو GMP سبب می شود شرکت ها الزامات و استانداردهای لازم را جهت جلوگیری از تولید مواد آلوده و یا ایجاد خطرات و آسیب های احتمالی رعایت نمایند، از این نظر استاندارد GMP سبب اطمینان بیشتر مصرف کننده و خریدار خواهد شد تا با خیال راحت اقدام به خرید محصولات مورد نظر خود نماید.


گواهینامه GMP چه اهمیتی دارد؟

GMP مخفف عبارت Good Manufacturing Practice می باشد که به معنای روش ساخت خوب می باشد. تولید یک محصول ایده آل مهم ترین مسئله ای است که این استاندارد بر روی آن تمرکز دارد. این کار سبب رشد و پیشرفت شرکت های کوچک و بزرگ خواهد شد.علاوه بر این اخذ گواهینامه ایزو GMP این امکان را فراهم می کند که مصرف کننده و مشتری با اطمینان بیشتری جذب چنین محصولاتی شود که در مجموع سبب پیشرفت شرکت و صنایع خواهد شد؛ همانطور که گفته شد اصلی ترین تمرکز این استاندارد بر روی مواد و محصولات غذایی و دارویی است که نقش مهمی بر سلامت افراد دارد.

با توجه به این که این گواهینامه ایزو تمرکز ویژه بر روی محصولات غذایی، آرایشی و همچنین دارویی دارد، می توان گفت جزء پر اهمیت ترین گواهینامه ها در زمینه سلامت جامعه می باشد. دریافت گواهینامه ایزو GMP سبب می شود جزییاتی از موارد تولید و بسته بندی غذا و دارو تحت نظر قرار بگیرد. علاوه بر این استاندارد GMP تمرکز خاصی بر روی مسائلی همچون بهداشت سرویس های بهداشتی صنایع غذایی و دارویی، صلاحیت پرسنل و کارکنان این صنایع، بررسی و رسیدگی به شکایات مصرف کنندگان، تمرکز بر روی پروسه اعتبار سنجی در کار و... دارد.


گواهینامه ایزو GMP


اخذ گواهینامه ایزو GMP چه مزیت هایی دارد؟

به طور کلی مهم ترین مزیت هایی که اخذ ایزو GMP دارد بالا رفتن میزان رضایت مشتری از محصول، افزایش اعتبار شرکت و صنایع در داخل و خارج از کشور، کم کردن خطرات احتمالی برای تولید و استفاده از محصول، ایجاد یک رویه منظم برای کارکنان جهت شیوه تولید خود و بالا رفتن اعتماد به نفس آن ها، آگاهی از مشکلات تولید و کم شدن هزینه های تولید با بهره گیری از این آگاهی و... می باشد. علاوه بر این دریافت گواهینامه ایزو GMP مزیت های زیر را برای شرکت شما خواهد داشت:

✔ شرکت می تواند تضمین کند که محصولی که به مشتری تحویل داده است تمامی الزامات کیفیت، ایمنی و بهداشت را رعایت کرده است.

✔ شرکت می تواند کیفیت بهتر محصول را از طریق کنترل و ردیابی بهتر که بخشی جدایی ناپذیر از استاندارد ایزو هست ارائه دهد.

✔ شرکت می تواند شرایط بهداشتی سازگار را در فرایند تولیدی تحت کنترل تضمین کند.

✔ همچنین شرکت شما مطابق با الزامات مقررات اتحادیه اروپا 1935/2004‎/ EG در ارتباط با GMP شناخته می شود.


دستورالعمل های استاندارد GMP

GMP شیوه های مورد نیاز به منظور مطابقت با دستورالعمل های توصیه شده توسط سازمان صادرکننده مجوز برای تولید و فروش مواد غذایی و محصولات دارویی هستند. این دستورالعمل ها حداقل الزامات مورد نیاز برای داروخانه ها و یا تولید کنندگان محصولات غذایی به منظور اطمینان از کیفیت بالای محصولات و نداشتن هیچ خطری برای مصرف کننده یا عموم ارائه می کند. قانون ایمنی مواد غذایی می گوید که بایستی در توسعه، تولید، توزیع، تبلیغات و یا فروش محصولات مواد غذایی به مصرف کننده تمامی اقدامات احتیاطی معقول در نظر گرفته شود. بنابراین همه اشخاصی که در فرآیند زنجیره تامین درگیر هستند از جمله تولید، بسته بندی و یا تامین مسئول تضمین کیفیت، ایمنی و بهداشت نه تنها مواد غذایی بلکه عملیات بسته بندی نیز هستند.

اخذ گواهینامه ایزو GMP راهنمایی هایی را در زمینه تولید، آزمایش و تضمین کیفیت به منظور تضمین اینکه محصولات غذایی و دارویی برای مصرف انسان مناسب هستند ارائه می کند. علاوه بر این اخذ گواهینامه ایزو GMP به معنی داشتن یک سیستم کنترل در هر شرکت تولیدی می باشد. هدف این است که از خرید مواد خام تا تحویل محصول نهایی به مشتریان از تمام پارامترهای کیفیت، بهداشت و قابلیت ردیابی و نظارت اطمینان حاصل شود.


در پایان به منظور اخذ گواهینامه ایزو GMP و یا سایر گواهینامه های مرتبط با صنایع غذا و دارو می توانید با کارشناسان ما در شرکت QAL در ارتباط باشید تا مشاوره ها و راهنمایی های لازم جهت اقدامات و نیازهای پیش از اخذ گواهینامه ایزو برای شما انجام گیرد. شرکت QAL آماده ارائه خدمات صدور انواع گواهینامه های ایزو و استاندارد های جهانی برای شما عزیزان می باشد.


گواهینامه ایزو 22000

ایزو 22000 یک استاندارد بین المللی شناخته شده است که به طور سیستماتیک ایمنی مواد غذایی را در هر زنجیره تأمین می کند. بنابراین اخذ گواهینامه ایزو 22000 یکی از مهم ترین نکاتی است که واحد های تولیدی مواد غذایی باید آن را در نظر بگیرند.

ایزو چیست ؟

امروزه اخذ ایزو بسیار حائز اهمیت می باشد تا آنجا که شرط بسیاری از مبادلات بازرگانی در سطح بین المللی داشتن گواهینامه ایزو می باشد. ایزو از اتحاد و توافق بین دو سازمان ISO (فدراسیون بین المللی انجمن های استاندارد ملی) و شورای امنیت سازمان ملل (کمیته هماهنگی استانداردهای سازمان ملل متحد) تشکیل شد

گواهینامه های ایزو پرکاربرد

با وجود مشاغل و حرفه های مختلفی که امروزه در سطح جهانی وجود دارد می بایست برای هریک از آن ها استاندارد هایی واحد و جهانی معرفی شود.به همین دلیل گواهینامه ایزو انواع مختلفی دارد که هرکدام برای کابردی خاص مورد استفاده قرار می گیرند که در این میان تعدادی از آن ها کاربرد بیشتری دارند.

موارد مهم در ممیزی و صدور گواهینامه ایزو

موارد و نکات مختلفی وجود دارد که بر فرایند ممیزی و مراحل صدور گواهینامه ایزو موثر هستند.برای مثال روند ممیزی یک سازمان متقاضی اخذ ایزو که 2000 کارمند در شیفت های کاری خود دارد با سازمانی که دارای 10 کارمند است متفاوت خواهد.

گواهینامه ارگانیک

مواد غذایی دارای گواهینامه ارگانیک یا طبیعی، بدون دخالت آفت کش ها و کودهای شیمیایی تولید می شود؛ در واقع این روش شیوه ای از کشاورزی است که طی آن در هیچ یک از مراحل کاشت تا برداشت، جمع آوری و بسته بندی، از کود شیمیایی استفاده نمی شود.

تفاوت بین ایزو 9000 و ایزو 9001 چیست؟

ایزو 9000 جزء خانواده استاندارد است و یک سیستم مدیریت کیفیت را توصیف می کند و ایزو 9001 نیز حاوی الزامات سیستم مدیریت کیفیت می باشد. عموما شرکت ها برای اخذ ISO 9001 اقدام می کنند.