شرایط اخذ ایزو برای شرکتها


سازمان بین المللی استانداردسازی ISO استانداردهای جهانی را برای همه چیز، از پروتکل های ایمنی گرفته تا مدیریت زیست محیطی، تعیین کرده و تضمین می کند که سازمان ها در صنایع مختلف از بهترین شیوه ها پیروی می کنند. دریافت گواهینامه های ایزو می تواند فرآیندهای داخلی شرکت را بهبود بخشد، رقابت پذیری بازار را افزایش دهد و اعتماد مشتری را جلب کند. در این راهنما، اصول اولیه ایزو را بررسی خواهیم کرد و شرایط اخذ ایزو برای شرکت ها چیست و چگونه از استانداردهای ایزو برای پیشبرد موفقیت استفاده کنید.

در واقع گواهینامه ایزو، یک تایید رسمی از طرف سازمان است که یک شرکت، استانداردهای بین المللی خاصی را رعایت می کند. گواهینامه ایزو را به عنوان یک مهر کیفیت در نظر بگیرید، این نشان می دهد که یک شرکت برای بهینه سازی فرآیندها و سیستم های خود تلاش کرده است. وقتی شرکتی گواهینامه ایزو را دریافت میکند، تعهد خود را به اهداف حیاتی مانند رضایت مشتری، بهبود مستمر و فرآیندهای تولید ساده ثابت می کند.


اخذ ایزو برای شرکت ها چه شرایطی دارد؟

نیازی به شرایط خاصی برای اخذ گواهینامه ایزو توسط شرکت ها نمی باشد، هرشرکتی دارای دفترمرکزی و یا در حال کار میتواند گواهینامه ایزو دریافت نماید. گواهینامه ایزو فقط به شرکت‌های بزرگ محدود نمی شود؛ مشاغل در هر اندازه و صنعتی می توانند از استانداردهای ایزو بهره‌مند شوند. از شرایط اخذ گواهینامه ایزو برای شرکتها که نقش بسزایی در راستای پیاده سازی و اخذ گواهینامه ایزو دارند میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

• تعداد نفرات شاغل

• تعداد فرآیندهای درحال اجرا

• اهتمام مدیریت سازمان برای پیاده سازی ایزو

• گواهینامه های ایزو اخذ شده


بسیاری از متقاضیان اخذ گواهینامه ایزو، شرایط اخذ ایزو برای شرکتها را به روش های مختلفی جستجو می نمایند، چون تصور میکنند اخذ ایزو برای شرکت دارای شرایط خاص و پیچیده ای میباشد. البته نمیتوان گفت هیچ شرایطی برای دریافت ایزو برای شرکتها وجود ندارد، بلکه سطح پیاده سازی استانداردها توسط شرکت، برای اخذ گواهینامه ایزو تاثیر بسیار بیشتری دارد. برای مراجع معتبر صدور گواهی ایزو، فقط مستندات کفایت نمیکند، بلکه این مراجع خواهان پیاده سازی استانداردها درشرکت شما هستند تا از صحت نحوه پیاده سازی ایزو، اجرای فرآیندها و چگونگی اجرای آن در سازمان که آیا در کیفیت نهایی خدمات و محصول شما تاثیری داشته یا خیر مطمئن شوند.

شرایط اخذ ایزو برای شرکتها، مسلما بدون داشتن دانش لازم پیاده سازی، برای شما فراهم نخواهد شد و نمیتوانید به هدف نهایی خود برسید، البته اگر بخواهید پیاده سازی ایزو را بصورت واقعی و هدفمند درشرکت خود داشته باشید و بتوانید به اخذ گواهینامه ایزو معتبر بین المللی دست پیدا کنید.


اخذ ایزو برای شرکت ها


مزایای گواهینامه ایزو برای شرکت ها:

صدور گواهینامه ایزو طیف وسیعی از مزایا را برای انواع شرکت ها به ارمغان می آورد، چه برای بهبود عملیاتی و چه برای برآورده کردن خواسته های مشتری، به دنبال صدور گواهینامه باشند.

1. اعتبار و شهرت بیشتر: اخذ گواهینامه ایزو برای شرکت ها نشان دهنده تعهد به استانداردهای بالا و افزایش اعتماد با مشتریان، شرکا و ذینفعان است.

2. بهبود کارایی عملیاتی: دریافت استانداردهای ISO می تواند فرآیندهای شرکت را ساده کند و منجر به بهره وری بهتر، صرفه جویی در هزینه و مدیریت منابع شود.

3. افزایش رضایت مشتری: استانداردهایی مانند ایزو 9001 بر مدیریت کیفیت تمرکز دارند که می تواند کیفیت محصول را بهبود بخشد و منجر به رضایت بیشتر مشتریان شرکت شود.

4. انطباق بهتر و مدیریت ریسک: استانداردهای ایزو به سازمان ها کمک می کنند تا الزامات قانونی را برآورده کرده و به طور فعال ریسک ها را مدیریت کنند، بدهی ها را کاهش داده و انعطاف پذیری را افزایش دهند.

5. رقابت پذیری در بازار: برای شرکت هایی که در بازارهای رقابتی هستند، اخذ گواهینامه ایزو می تواند یک عامل متمایزکننده قدرتمند باشد و به برنده شدن قراردادها و ایجاد مزیت رقابتی کمک کند.

6. ایمنی و روحیه بهتر در محل کار: استانداردهایی مانند ایزو 45001 محیط های کاری امن تری را ترویج می دهند، روحیه کارکنان را بهبود می بخشند، حوادث را کاهش داده و از حفظ کارکنان پشتیبانی می کنند.


چه شرکت هایی می توانند گواهینامه ایزو دریافت کنند؟

استانداردهای ایزو به گونه ای طراحی شده اند که بسیار متنوع باشند، بنابراین چه یک شرکت تک نفره باشید و چه یک شرکت چند ملیتی، می توانید گواهینامه ایزو را برای متمایز شدن از رقبای خود دریافت کنید. برای شرکت ها در برخی صنایع، گواهینامه ایزو ممکن است طبق قانون یا قرارداد الزامی باشد. از آنجایی که گواهینامه های ایزو مختص هیچ صنعت خاصی نیستند، تقریباً هر کسب و کاری می تواند از مزایای این گواهینامه ها بهره‌مند شود. این شامل:

•  شرکت های تولیدی

•  توزیع کنندگان

•  ارائه دهندگان خدمات فناوری اطلاعات

•  آژانس های استخدام

•  تجارت انفرادی

و تقریباً هر نوع سازمان دیگری که می توانید نام ببرید. اگرچه ممکن است از نظر قانونی اکثر شرکت ها ملزم به داشتن هر کدام از انواع گواهینامه های ایزو نباشند، اما بسیاری از شرکت های کوچک و متوسط ​​​​دریافته اند که داشتن این گواهینامه ها به آنها در هنگام پیشنهاد قراردادها، به ویژه با مشتریان بزرگ تری که انتظار استانداردهای بالایی از شرکای خود دارند، برتری می دهد.


مراحل دریافت گواهینامه ایزو برای شرکت ها

برای دریافت گواهینامه های ایزو، باید منابع مناسب را فراهم کنید و تیم مدیریت باید متعهد به ارائه تمام منابع مورد نیاز برای اجرای مراحل صدور گواهینامه باشد. پیش ممیزی برای اطمینان از آگاهی از شکاف های موجود در سیستم مدیریت فعلی شما در برابر استاندارد مدیریت ISO مورد نظر ضروری است. این کار می تواند توسط کارشناسان داخلی شرکت شما یا در صورت استخدام، توسط حسابرسان شرکت مشاور ایزو انجام شود. در مرحله بعد فرآیندها و کنترل های جدید تحت سیستم را معرفی کرده و مسئولیت های جدید به کارمندان ارائه کنید تا سیاست های جدید ساختاردهی شود.

قبل از اقدام برای درخواست گواهینامه ایزو، باید اطمینان حاصل کنید که سیستم مدیریت پیاده سازی شده، تمام الزامات استاندارد مورد نظر را برآورده می کند، به همین دلیل ممیزی داخلی بسیار مهم است. اینکار باید توسط تعدادی اعضای معتبر شرکت شما که دانش لازم در مورد سیستم مدیریت را دارند، انجام شود؛ همچنین مشاور ایزو نیز می تواند در فرآیند ممیزی داخلی به شما کمک کند. یک نهاد معتبر شناخته شده مسئول اعطای گواهینامه به شرکت شما خواهد بود، برای انتخاب نهاد مناسب، تجربه، نظرات و اینکه آیا آنها برای کسب و کار شما مناسب هستند را بررسی کنید. در آخرین مرحله در صورتی که مرجع صدور متقاعد شد که سیستم مدیریت شما مطابق با استانداردها و به اندازه کافی کارآمد است، گواهینامه ایزو برای شرکت شما صادر می شود.


برای راهنمایی و دریافت مشاوره در خصوص شرایط و مراحل اخذ ایزو برای شرکت ها می توانید با کارشناسان و مشاوران مجموعه QAL یکی از معتبرترین مراجع صدور گواهینامه ایزو در ارتباط باشید.

شرایط تعلیق و ابطال گواهینامه ایزو

تعلیق گواهینامه های ایزو می تواند تحت شرایط مختلفی رخ دهد، اما این تعلیق نمی تواند بیش از شش ماه باشد، مگر اینکه تمدید شود. در صورتی که اقدامات اصلاحی در بازه زمانی تعیین شده انجام نشده باشد یا کافی نباشد، گواهی ایزو ممکن است پس گرفته یا ابطال شود.

جلسه بازنگری مدیریت چیست ؟

جلسات بازنگری مدیریت هر یکسال یکبار برگزار میشود و در آن سیستم مدیریت کیفیت و اثربخشی فرآیند صدور گواهینامه ایزو بررسی میشود و نتایج حاصل از این بازنگری باید به جلسه بعدی کمیته ارائه شود. نماینده مدیریت سازمان مسئول برگزاری جلسات و همچنین رئیس جلسات بازنگری مدیریت می باشد.شرکت کنندگان باید شامل مدیرعامل، نماینده مدیریت و در صورت نیاز مدیران واحدها باشد.

ممیزان QAL چه ویژگی هایی باید داشته باشند ؟

کلیه اشخاص دخیل در انجام ممیزی سیستم مدیریت کیفیت باید شایستگی و دانش لازم را براساس الزامات شایستگی ایزو 17021:2011 که در زیر بدان اشاره شده است ، داشته باشند . لازم نیست که کلیه اعضای تیم ممیزی شایستگی یکسان داشته باشند، بلکه تیم ممیزی می تواند برای انجام یک ممیزی شایستگی کافی داشته باشد

ISO TS 29001

ISO / TS 29001 الزاماتی را در حوزه سیستم مدیریت کیفیت برای طراحی، توسعه، تولید، نصب و خدمات محصولات صنایع نفت، پتروشیمی و گاز طبیعی تعریف می کند. در ادامه توضیحاتی در خصوص اخذ گواهینامه ایزو ISO / TS 29001 ارائه خواهیم داد.

موارد مهم در ممیزی و صدور گواهینامه ایزو

موارد و نکات مختلفی وجود دارد که بر فرایند ممیزی و مراحل صدور گواهینامه ایزو موثر هستند.برای مثال روند ممیزی یک سازمان متقاضی اخذ ایزو که 2000 کارمند در شیفت های کاری خود دارد با سازمانی که دارای 10 کارمند است متفاوت خواهد.

گواهینامه ایزو 17020

دامنه کاربرد این استاندارد در زمینه ارزیابی، بازبینی و نهایتا صدور گواهینامه ایزو 17020 برای سازمانهای تائید صلاحیت شده و انواع مختلف سازمانهای بازرسی کننده از سوی مراجع تائید صلاحیت می باشد.