گواهینامه ارگانیک


کارشناسان معتقدند استفاده از محصولات ارگانيک هم در کوتاه مدت و هم در دراز مدت تأثير بسيار زيادي بر افزايش سلامت دارد. اما دقيقا منظور ما از توليد ارگانيک چيست؟ همان طور که اشاره شد غذاي ارگانيک يا طبيعي بدون دخالت آفت کش ها و کودهاي شيميايي توليد مي شود. در واقع اين روش شيوه اي از کشاورزي است که طي آن در هيچ يک از مراحل کاشت تا برداشت، جمع آوري و بسته بندي محصولات کشاورزي از کود شيميايي استفاده نمي شود. هر چند اين محصولات به علت ناشناخته بودن در ابتدا تنها در فروشگاه هاي کوچک يا در بازارهاي محلي کشاورزان قابل دسترس بود، ولي در سال هاي اخير به طور وسيعي در بيشتر فروشگاه هاي کشورهاي اروپايي و آمريکايي قابل دسترس است. وي تصريح مي کند: در ابتدا غذاي ارگانيک تنها شامل سبزي هاي تازه بود و اولين مصرف کنندگاني که از غذاي ارگانيک استفاده مي کردند، به دنبال غذايي بودند که بدون استفاده از مواد شيميايي توليد شده باشد.


از اين روشركت QAL-IRANبه منظور ترويج مصرف غذاهاي ارگانيک خدمات ويژه اي را براي توليدكنندگان اين محصولات در نظر گرفته است كه با اخذ گواهينامه ایزو ارگانيك و استفاده از نشان آن بر روي محصولات خود به بازارهاي جهاني راه پيدا كنند .

درسیستم ارگانیک سه نوع فارم تعریف شده است :

-     فارم کشاورزی ( زراعت و باغی )
-     فارم شیلاتی ( پرورش فرآورده های شیلاتی)
-     فارم پرورش دام و طیور ( گوشتی و تخم گذار)
    انواع گواهینامه ارگانیک:
در سیستم ارگانیک دو نوع ممیزی و صدور ایزو وجود دارد :
1-   گواهینامه ارگانیک تولید کننده (Producer)
2-   گواهینامه ارگانیک فرآوری (processor )
شرکت QAL عضو انجمن ارگانیک ایران و همچنین عضو انجمن ارگانیک جهانی (IFOAM) می باشد

 تفاوت بین ایزو 9000 و ایزو 9001 چیست؟

ایزو 9000 جزء خانواده استاندارد است و یک سیستم مدیریت کیفیت را توصیف می کند و ایزو 9001 نیز حاوی الزامات سیستم مدیریت کیفیت می باشد. عموما شرکت ها برای اخذ ISO 9001 اقدام می کنند.
ادامه مطلب

 ایزو 3834 استاندارد اجباری جوش

ISO 3834 با الزامات کیفیت در جوشکاری برابری می کند ( هم راستا هستند ) و برای شناسایی کنترل ها و روش های لازم آماده شده است.گواهینامه ایزو 3834 استاندارد سیستم کیفیت نیست بلکه جایگزین ایزو 9001 است.
ادامه مطلب

 گواهینامه نشان حلال

استاندارد حلال – HALAL – توسط گروهی از کارشناسان استاندارد سازی سازمان کنفرانس اسلامی (OIC) و توسط کمیته فنی استانداردها و مؤسسه مترولوژی کشورهای اسلامی (SMIIC) در مورد مسائل مربوط به مواد غذایی حلال به تصویب رسیده است.
ادامه مطلب

 گواهینامه های ایزو پرکاربرد

با وجود مشاغل و حرفه های مختلفی که امروزه در سطح جهانی وجود دارد می بایست برای هریک از آن ها استاندارد هایی واحد و جهانی معرفی شود.به همین دلیل گواهینامه ایزو انواع مختلفی دارد که هرکدام برای کابردی خاص مورد استفاده قرار می گیرند که در این میان تعدادی از آن ها کاربرد بیشتری دارند.
ادامه مطلب

 اخذ ایزو 10002:2014

استاندارد ISO 10002 مناسب هر سازمانی است که می خواهد فراتر از انتظارات مشتری باشد و این موضوع یکی از الزامات اساسی برای هر تجارتی است.
ادامه مطلب

 جلسه بازنگری مدیریت چیست ؟

جلسات بازنگری مدیریت هر یکسال یکبار برگزار میشود و در آن سیستم مدیریت کیفیت و اثربخشی فرآیند صدور گواهینامه ایزو بررسی میشود و نتایج حاصل از این بازنگری باید به جلسه بعدی کمیته ارائه شود. نماینده مدیریت سازمان مسئول برگزاری جلسات و همچنین رئیس جلسات بازنگری مدیریت می باشد.شرکت کنندگان باید شامل مدیرعامل، نماینده مدیریت و در صورت نیاز مدیران واحدها باشد.
ادامه مطلب